Skip to Main Content
Ik zoek naar

Mölnlycke werkt samen met Tissue Analytics om chronische wondzorg te vereenvoudigen en standaardiseren

Mölnlycke, een toonaangevend bedrijf op het gebied van medische oplossingen, is verheugd een baanbrekend partnerschap aan te kondigen met Tissue Analytics, een ontwikkelaar van geavanceerde digitale wondafbeeldingsplatformen. Deze spannende samenwerking brengt de uitmuntende expertise van Mölnlycke op het gebied van wondzorg en de geavanceerde digitale mogelijkheden van Tissue Analytics bij elkaar.

wondafbeeldingsapp die diabetische voetulcus toont
Digitale oplossingen voor wondzorgbeoefenaars

De twee partijen zullen gezamenlijk innovatieve digitale oplossingen voor wondzorgbeoefenaars ontwikkelen en commercialiseren, inclusief uitgebreide klinische beslissingsondersteunende hulpmiddelen die de wondbeoordeling en -behandeling aanzienlijk vereenvoudigen en standaardiseren.

Tegenwoordig worden artsen beperkt door de kwaliteit van de beschikbare gegevens voor de beoordeling van wonden. Aandoeningen zoals chronische wonden, brandwonden en doorligwonden worden enkel geëvalueerd met visuele benaderingen.

Tissue Analytics (TA) ontwikkelt software-oplossingen die artificiële intelligentie gebruiken om automatisch en objectief hoogwaardige gegevens uit de input en afbeeldingen te extraheren. Door partnerschappen met Epic, Cerner, Allscripts en andere EMR's (Electronic Medical Record) kunnen de opgehaalde gegevens automatisch worden geïntegreerd in het EMR-systeem van de zorginstelling om efficiëntie en verbeterde workflows mogelijk te maken.

Mölnlycke en Tissue Analytics zullen samen de bestaande software van TA ontwikkelen, de expertise van Mölnlycke op het gebied van wondmanagement toevoegen en uitgebreide tests uitvoeren met klinische partners om de beste klinische en patiëntresultaten te garanderen.

Daarnaast heeft Mölnlycke een minderheidsbelang verworven in Tissue Analytics dat het onderliggende strategische partnerschap verder versterkt.

'Mölnlycke is een toonaangevende producent van hoogwaardige wondverzorgingsproducten en we brengen nieuwe innovatieve oplossingen op de markt. We willen echter meer doen. Door zorgprofessionals te voorzien van een combinatie van hoogwaardige producten en geavanceerde hulpmiddelen om een ​​consistente zorgverlening mogelijk te maken, zullen we hen niet alleen helpen bij hun dagelijkse werk, maar ook de resultaten voor patiënten verbeteren. De samenwerking met Tissue Analytics vertegenwoordigt een zeer boeiende gelegenheid om dit mogelijk te maken ', aldus Richard Twomey, CEO, Mölnlycke.

Kevin Keenahan, CEO van Tissue Analytics, reageert:
'Tissue Analytics is ongelooflijk enthousiast om met Mölnlycke aan dit belangrijke initiatief te werken. We delen dezelfde passie om patiënten te helpen, en met onze expertise in digitale geneeskunde en hun uitgebreide kennis van wondgenezing, kunnen we krachtige, nieuwe gegevensanalysecapaciteiten op de markt brengen.'

Neem voor meer informatie contact op met:

Randy Schwartz, Vice President of Marketing – Wound Care US
Tel: +1-470-375-0089

Jenny Johansson, Global Communications Manager
Tel: +46 (0) 739 41 29 23

Over Mölnlycke

Mölnlycke is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van medische oplossingen. Wij ontwikkelen en brengen innovatieve wondzorg- en chirurgische oplossingen op de markt doorheen de volledige zorgcyclus - van preventie tot postacute settings. Onze oplossingen bieden waar voor uw geld, ondersteund door klinisch en gezondheidseconomisch bewijs.

Mölnlycke werd opgericht in 1849. Tegenwoordig zijn onze oplossingen verkrijgbaar in ongeveer 100 landen; wij zijn de grootste wereldwijde leverancier van geavanceerde wondzorg en single-use chirurgische producten; en we zijn de grootste leverancier van op maat gemaakte procedure trays in Europa. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Gotenburg, Zweden en we hebben ongeveer 7.700 werknemers over de hele wereld.

Over Tissue Analytics

Tissue Analytics, Inc. ontwikkelt een EMR-module voor chronische wondzorg. Het bedrijf gebruikt artificiële intelligentie om klinische documentatieworkflows te versnellen en de kwaliteit van gegevens te verbeteren. Tissue Analytics, Inc. werd opgericht in 2014 en is gevestigd in Baltimore, Maryland. Het bedrijf opende onlangs een satellietkantoor in Kansas City, MO.

Delen op social media

Neem contact op
Selecteer markt

Selecteer uw markt