Skip to Main Content
Ik zoek naar

Een pionier sinds 1849

Professionele zorgverleners en hun zorg voor patiënten zijn altijd al onze focus geweest. Al vanaf onze begindagen als een textielfabrikant die verbandgaas leverde aan Zweedse ziekenhuizen.

Mölnlycke ontwikkelt en levert al sinds 1849 medische oplossingen
Mölnlycke ontwikkelt en levert al sinds 1849 medische oplossingen

Doorheen onze geschiedenis zijn we gedreven door de wens om de zorg te verbeteren – en professionele zorgverleners te ondersteunen.

Wij waren het eerste bedrijf dat wondverbanden in grote hoeveelheden produceerde en het eerste dat operatielakens voor eenmalig gebruik, buisverbanden en poedervrije gecoate chirurgische handschoenen aanbood om de prestaties in de operatiekamer te verbeteren.

We zijn het bedrijf achter Safetac® – de revolutionaire technologie op basis van zachte siliconen die in veel van onze verbanden wordt gebruikt, bijvoorbeeld in Mepitel® en Mepilex®, en tot minder pijn voor de patiënt leiden.

En we innoveren tot op de dag van vandaag – in eigen bedrijf, via samenwerkingsverbanden met anderen en door middel van overnames. We spelen een voortrekkersrol als het om preventie van doorligwonden gaat, met profylactische verbanden en hulpmiddelen om patiënten te draaien en van houding te laten veranderen.

Wist u dit?

  • Elke minuut, produceren we ongeveer 400 paar Biogel® handschoenen
  • Er zijn meer dan 16.000 verschillende op maat gemaakte Mölnlycke® procedure trays
  • Elke dag worden er meer dan 800.000 componenten verwerkt in de Mölnlycke® procedure tray fabrieken
  • Elke drie seconden wordt er ergens ter wereld een Mölnlycke® afdeklaken gebruikt bij een ingreep

'Referenties '

Neem contact op
Selecteer markt

Selecteer uw markt