Skip to Main Content
Ik ben op zoek naar
hidden1hidden2
hidden1hidden2

Zlatko Rihter

GEBOREN: 1970
Nationaliteit: Zweeds

Zlatko Rihter heeft de Zweedse nationaliteit en trad in november 2020 in dienst bij Mölnlycke als voorzitter en CEO van Mölnlycke Health Care AB. Hij heeft een ruime ervaring in de gezondheidszorg na meer dan 20 jaar in deze sector te hebben gewerkt. Voordat hij bij Mölnlycke kwam, was hij voorzitter en CEO van het in Zweden gevestigde CellaVision, een wereldwijd toonaangevende leverancier van digitale oplossingen voor medische microscopie op het gebied van hematologie, genoteerd aan Nasdaq Nordic.

Eerdere functies waren EVP Sales & Marketing bij ORIGIO, evenals Voorzitter GBU Chronic bij Gambro en Directeur Patient Handling Product Division bij ArjoHuntleigh.

hidden1hidden2
hidden1hidden2
hidden1hidden2
Anders Andersson

Anders Andersson

GEBOREN: 1971
Nationaliteit: Zweeds

Anders is verantwoordelijk voor onze specifieke OR (Operating Room) Solutions organisatie met Mölnlycke Procedure Trays, kleding voor het personeel en afdeklakens. Anders werkt sinds 2000 bij het bedrijf. In al die jaren bij Mölnlycke heeft hij verschillende leidinggevende functies bekleed binnen Operations, Commercial en R&D. Voorafgaand aan zijn huidige functie was hij Vice President Global Manufacturing en EVP OR Solutions.

hidden1hidden2
hidden1hidden2
Katriina Öberg

Katriina Öberg

GEBOREN: 1966
Nationaliteit: Fins

Katriina heeft de Finse nationaliteit en heeft haar carrière bij Mölnlycke sinds haar start in 1999 verder uitgebouwd. Tijdens haar jaren bij het bedrijf heeft ze verschillende leidinggevende functies bekleed in onze wereldwijde en regionale commerciële activiteiten, zowel op het gebied van marketing als verkoop.

Meest recentelijk was ze Regional Vice President APAC in Singapore, waar ze naartoe verhuisde nadat ze de functie van Algemeen Directeur in de regio Noord had bekleed.

hidden1hidden2
hidden1hidden2
Lina Karlsson
Lina Karlsson

GEBOREN: 1973
Nationaliteit: Zweeds

Lina Karlsson leidt onze divisie Antiseptica. Ze kwam in april 2019 bij Mölnlycke als hoofd van R&D van de divisie OR Solutions, met een brede medtech- en farmaceutische achtergrond, waarvan een groot deel bij Gambro en Baxter. Ze heeft wereldwijd senior posities bekleed in R&D en Operations, met verantwoordelijkheid voor een reeks projecten, waaronder klantgerichte innovatie, kostenoptimalisatie, kwaliteitsverbeteringen, organisatorische ontwikkeling en integraties.

hidden1hidden2

hidden1hidden2
Rob Claypoole

Rob Claypoole

GEBOREN: 1971
Nationaliteit: Amerikaans

Rob is verantwoordelijk voor onze wereldwijde Wondzorgactiviteiten. Hij trad in maart 2017 bij Mölnlycke in dienst als President US, voordat hij de rol van Executive Vice President, US, en vervolgens Executive Vice President, Global Commercial op zich nam. Hij was eerder werkzaam bij Medtronic waar hij verschillende leidinggevende functies bekleedde, waaronder Global GM, Soft Tissue Repair en Global GM, Obesity & Metabolic Health, naast andere leidinggevende functies. Vóór Medtronic bekleedde Rob verschillende marketingfuncties bij de divisie Vision Care van Johnson & Johnson.

hidden1hidden2
hidden1hidden2
hidden1hidden2

Maria Morin

GEBOREN: 1974
Nationaliteit: Zweeds

Maria kwam in 2023 bij Mölnlycke werken komende van BHG Group, waar ze de functie van Chief Human Resources Officer, ESG en Communicatie bekleedde. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in HR, waarvan 15 jaar op leidinggevend niveau waar ze aan het hoofd stond van zowel People als Corporate Communications. Ze heeft een 15 jaar lange ervaring in de sector van medische hulpmiddelen, bij CellaVision en Gambro/Baxter, en bestuurservaring in verschillende beursgenoteerde bedrijven.

 

hidden1hidden2
hidden1hidden2

Emma Wright

GEBOREN: 1973
Nationaliteit: Brits

Als onze Chief Medical Officer is Emma verantwoordelijk voor Klinische en Medische Zaken en Gezondheidseconomie. Ze leidt ook de teams Regelgeving en Kwaliteit. Emma werkt sinds 2018 bij Mölnlycke en heeft haar hele carrière in medische hulpmiddelen gewerkt, met name in de wondzorg en chirurgische implantaten. Ze heeft op verschillende markten gewerkt, voor verschillende medtech-bedrijven, van start-ups tot grote wereldwijde bedrijven.

 

hidden1hidden2
hidden1hidden2

Eric De Kesel

GEBOREN: 1965
Nationaliteit: Belgisch

Eric werkt sinds 2002 bij het bedrijf. Hij heeft vele jaren ervaring in wereldwijde leidinggevende functies op operationeel en/of zakelijk niveau. Hij bekleedde verschillende leidinggevende functies als directeur van een productievestiging en stond aan het hoofd van verschillende wereldwijde divisies binnen onze organisatie. Voordat hij zijn huidige functie opnam, was hij President van de Surgical divisie en later Executive Vice President, Global Operations & Regulatory Affairs en Quality Assurance. Hij heeft ook in verschillende industrieën gewerkt.

hidden1hidden2

hidden1hidden2
Kristin Hedlund

Kristin Hedlund

GEBOREN: 1968
Nationaliteit: Zweeds

Kristin kwam in 2018 bij het ELT. Voordat ze haar huidige functie bij Mölnlycke opnam, bekleedde ze een aantal functies binnen DB Schenker. Meest recentelijk was ze General Counsel en lid van de Raad van Bestuur bij Schenker AB. Kristin heeft meer dan 20 jaar ervaring in juridische zaken. Bij Mölnlycke is zij verantwoordelijk voor de juridische functie en coördineert zij compliance-gerelateerde activiteiten ter ondersteuning van de uitvoering van onze strategie.

hidden1hidden2
hidden1hidden2
Susanne Larsson

Susanne Larsson

GEBOREN: 1968
Nationaliteit: Zweeds

Susanne trad in maart 2020 in dienst als CFO. Sindsdien zijn Global Business Services en Indirect procurement aan haar verantwoordelijkheid toegevoegd. Voordat ze bij Mölnlycke kwam, was Susanne CFO bij Gunnebo AB Group, genoteerd aan Nasdaq Stockholm. Daarvoor werkte ze meer dan 20 jaar bij de AB SKF Group in verschillende financiële en strategische leidinggevende functies. Susanne is momenteel bestuurslid en voorzitter van het auditcomité bij de Dovista A/S Group (particulier eigendom) en de Ambu A/S Group (genoteerd aan Nasdaq Kopenhagen).

hidden1hidden2
hidden1hidden2
Moatassem Bassiouni

GEBOREN: 1973
Nationaliteit: Egyptisch

Moatassem leidt de functie Corporate Strategy, Business Development en Mergers & Acquisitions. Sinds hij in maart 2015 bij Mölnlycke in dienst trad, heeft hij verschillende senior commerciële leidinggevende functies bekleed, zoals General Manager Turkey, MEA & South Africa, en recentelijk - Vice President EMEA Wound Care. Als senior sales en marketing executive en ondernemer met wereldwijde ervaring, heeft hij een sterke business development en commerciële staat van dienst, met een hoge vaardigheid in winst- en verliesmanagement. Daarnaast heeft Moatassem ruime ervaring in het leiden van multiculturele en diverse teams. Voordat hij bij Mölnlycke kwam, werkte Moatassem voor Johnson & Johnson Medical.

hidden1hidden2

Onze Raad van Bestuur

hidden1hidden2

Mölnlycke Health Care is voor 99% eigendom van Patricia Industries - een onderdeel van Investor AB. We hebben een Raad van Bestuur die bestaat uit acht leden en één plaatsvervanger. De raad bestaat uit zes onafhankelijke leden, onze CEO, een lid van Investor AB en een plaatsvervanger. De Voorzitter is een van de onafhankelijke bestuursleden.

Neem contact op