Skip to Main Content
Ik ben op zoek naar
hidden1hidden2

Het belang van huidvoorbereiding

Voorbereiding van de huid is essentieel bij de preventie van SSI's. Aanbevolen wordt om een oplossing van 2% chloorhexidinegluconaat en 70% isopropylalcohol te gebruiken om de huid voorafgaand aan de operatie te dekoloniseren. Dit is gebaseerd op een aanzienlijke hoeveelheid bewijs, waaruit kan worden afgeleid dat dit het optimale middel voor antisepsis van de huid voor een operatie is. Het bewijs geeft aan dat de eigen huid van de patiënt de bron van de meeste pathogenen bij SSI's is. Daarom kan meer aandacht voor huidantisepsis een grote impact hebben op de infectiepercentages.

hidden1hidden2

Hoe vaak komen SSI's voor?

Uit onderzoek is gebleken dat er grote verschillen tussen ziekenhuizen en tussen chirurgische ingrepen zijn bij de incidentie van SSI's. Chirurgische teams die hun SSI-cijfers kennen, kunnen deze cijfers vaak verlagen door de invoering van een aantal eenvoudige, relatief goedkope maatregelen ter preventie van infecties.

hidden1hidden2

Leiderschap binnen organisaties

Om SSI's succesvol te verminderen, kan de rol van leiderschap niet genoeg benadrukt worden. Het belang van het terugdringen van HCAI's in het algemeen moet op alle niveaus binnen de organisatie duidelijk worden gemaakt door belangrijke spelers die de leiding nemen bij de bestrijding van infecties. Goed leiderschap is essentieel bij het ontwikkelen van de beste methoden en een cultuur waarin het voorkomen van HCAI's voor alle personeelsleden een prioriteit is.

hidden1hidden2

De juiste producten en oplossingen kiezen voor optimale bescherming

Bij Mölnlycke ontwikkelen we met trots de veiligst mogelijke single-use oplossingen voor chirurgische ingrepen voor de veiligheid van zowel patiënten als artsen. Infectiepreventie staat centraal bij alles wat we doen en we zijn continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten en oplossingen om het personeel en de patiënten nog beter te beschermen. De juiste producten kiezen, is essentieel bij het handhaven en ontwikkelen van een effectieve manier van infectiebestrijding.

Biogel® – operatiehandschoenen

Biogel® heeft een superieur perforatie-indicatiesysteem voor meer veiligheid. Tot 97% van de perforaties in handschoenen wordt opgespoord met het Biogel® Perforatie Indicator Systeem. Dit is een veiligheidsfunctie die het risico van door bloed overgebrachte pathogenen, waaronder hiv- en hepatitisvirussen, voor zowel de patiënt als zorgverleners minimaliseert. Van alle operatiehandschoenen die op de markt zijn, hebben Biogel® operatiehandschoenen de beste AQL (Acceptable Quality Level) op het gebied van perforaties.

Het is gebleken dat het gebruik van dubbele handschoenen kruisinfecties tussen personeel en patiënten tijdens ingrepen beperkt. De Amerikaanse AORN (Association of Perioperative Registered Nurses) en de RCS (Royal College of Surgeons of England) raden het dragen van dubbele handschoenen aan. Uit onderzoeken is gebleken dat de detectie van perforaties tijdens de operatie slechts 37% was bij gebruik van enkele handschoenen, ten opzichte van 87% met het Biogel® Perforatie Indicator Systeem. Door toevoeging van een tweede paar operatiehandschoenen daalt het aantal perforaties in de binnenste handschoen aanzienlijk: 34,7% voor enkele handschoenen en slechts 3,8% voor dubbele handschoenen.

Bekijk ons assortiment operatiehandschoenen

BARRIER® – staff clothing

Het BARRIER® staff clothing assortiment omvat een spectrum van combinaties van bescherming en comfort, aangepast aan de uiteenlopende eisen van verschillende ingrepen. BARRIER® operatiejassen zijn procedurespecifieke producten, die zo zijn gevouwen, dat eenvoudig aseptisch gebruik gegarandeerd wordt. Operatiejassen voorkomen niet alleen infectie van de operatiewond, maar moeten ook het operatieteam tegen vloeistofcontaminatie beschermen. BARRIER® operatiejassen bieden verschillende beschermingsniveaus en zijn geschikt voor minder invasieve ingrepen dankzij het gebruik van vloeistofafstotende materialen, maar ook voor ingrepen met veel vochtverlies, dankzij het gebruik van ademende, versterkte voorpanden en ondoordringbare mouwen en naden. Zelfs de zwaarste omstandigheden vormen geen probleem met een operatiejas die volledig ondoordringbaar is. Bovendien zijn de BARRIER® operatiejassen zeer comfortabel dankzij het ademende en zachte materiaal.

De kleding is zodanig ontworpen dat zowel de veiligheid van de patiënt als het comfort van het medisch personeel gewaarborgd wordt. Single-use omlooppakken en warm-up jackets bieden comfort en kwaliteit, en zorgen dat het personeel elke dag schone kleding kan dragen. Single-use omlooppakken dragen bij tot infectiepreventie in ziekenhuizen. Clean air suits vormen een effectieve infectiebarrière en verminderen de verplaatsing van huidschilfers die bacteriën van het personeel overbrengen naar de omgeving. Ons assortiment staff clothing, omvat ook mutsen en maskers.

Bekijk ons assortiment staff clothing

BARRIER® – afdekmateriaal

Alle BARRIER® afdeklakens zijn ontworpen om patiënten de best mogelijke veiligheid te bieden, doordat ze een optimale barrière tegen microbacteriële migratie vormen. Infecties kunnen effectief worden bestreden door waar nodig ondoordringbare materialen te gebruiken. Doeltreffende vloeistofcontrole dankzij absorptie of opvangzakken maakt een drogere werkomgeving mogelijk. Alle vouwwijzen zijn ontwikkeld voor optimale steriele hantering en eenvoudig gebruik, wat ook bijdraagt tot infectiepreventie. Verder worden BARRIER® producten geleverd inclusief de beste service en ondersteuning, met training voor het optimale gebruik en flexibele bevoorradings- en logistieke oplossingen, waarbij alles aan uw behoeften is aangepast. 

Bekijk het volledige aanbod afdeklakens

Hibi® antiseptica – voor het handen wassen en een whole body wash

Handen kunnen micro-organismen bevatten en overbrengen. Door HibiScrub te gebruiken in combinatie met Hibi Liquid Hand Rub+ worden alle micro-organismen onmiddellijk gedood, dankzij een effectieve Scrub up- en Top Up-techniek. Het effect van deze combinatie kan tot 6 uur aanhouden.

De huid van patiënten is een belangrijk bron van wondbesmetting en het is belangrijk dat de microbiële belasting wordt verminderd, waardoor de kans op infectie afneemt. Dit wordt voorafgaand aan een operatie vaak gedaan door een whole body wash. HibiScrub helpt bij het voorkomen van postoperatieve wondinfecties (SSI's) en ziekenhuisinfecties (HAI's). Het biedt onmiddellijk bescherming en het effect kan tot 6 uur aanhouden. HibiScrub is zacht voor de huid en bevat een combinatie van verzachtende middelen die dermatologisch is getest.

hidden1hidden2

'Referenties '

Neem contact op