Skip to Main Content
Ik zoek naar

Diabetisch voetulcus

Een van de ernstigste complicaties van diabetes aanpakken.

Thuiszorgverpleegkundige verzorgt een oudere patiënt

Diabetisch voetulcus is een veelvoorkomende, ernstige complicatie van diabetes mellitus type 1 én type 2. Diabetes kan gepaard gaan met ischemie, neuropathie en misvormingen die een specifiek hoog risico op het ontwikkelen van een voetulcus met zich meebrengen en genezing van het ulcus onwaarschijnlijk maken.

Vanwege de verminderde bloedtoevoer naar het onderbeen kan bij een diabetisch voetulcus gemakkelijk necrose, infectie of betrokkenheid van diepe weefsels, inclusief het bot, ontstaan. Het percentage voetamputaties, aangepast voor de leeftijd, is naar schatting 15 maal hoger onder mensen met diabetes dan in de algemene bevolking.

De behandeling van een diabetisch voetulcus kan wondtoilet (débridement), bescherming tegen trauma, behandeling van infecties, exsudaatmanagement en het stimuleren van de genezing omvatten.

Kennis

Meer inzichten

'Referenties '

Delen op social media

Neem contact op
Selecteer markt

Selecteer uw markt

Mölnlycke Sluiten

Bevestiging professionele zorgverleners

De informatie op de pagina die u wilt bezoeken, is uitsluitend bestemd voor professionele zorgverleners. Door op het onderstaande vakje te klikken, bevestigt u dat u een professionele zorgverlener bent.