Skip to Main Content
Ik ben op zoek naar
hidden1hidden2
Mölnlycke fabriek in Maleisië met zonnepanelen geïnstalleerd op het dak

We installeerden 2.600 fotovoltaïsche panelen op het dak van onze productievestiging in Kuala Ketil (Maleisië), waar onze Biogel® handschoenen worden gemaakt. De installatie van het fotovoltaïsche systeem van 914 kWp zal naar verwachting op lange termijn ongeveer 23.400 MWh schone energie opwekken. Hierdoor wordt 16.200 ton minder kooldioxide in de atmosfeer uitgestoten.

hidden1hidden2
Mölnlycke® Z-Flex gefluïdiseerde hiellaars aan de voet van een patiënt

Een belangrijk onderdeel van de Mölnlycke® Z-Flex gefluïdiseerde hiellaars zal vanaf Q1 2020 gemaakt worden van gerecycled polyurethaan. De luchtkamer in de hiellaars helpt doorligwonden te voorkomen door de druk te verplaatsen van de hiel en de achillespees naar het hele onderbeen.

Om onze impact op het milieu te verminderen, hebben onze productontwikkelingsteams samen met onze polyurethaanleveranciers gerecyclede alternatieven getest. Bij gebruikerstests presteert de luchtkamer van gerecycled polyurethaan precies zoals de luchtkamer van niet-gerecycled materiaal.

hidden1hidden2
Icoon van een verpakkingsdoos

In 2019 ontwikkelden we een nieuwe, kleinere verpakkingsdoos voor onze procedure trays - met diverse voordelen voor het milieu. De nieuwe dozen zijn 80mm lager dan de oude en nemen dus minder ruimte in beslag. Zo kan iedere vrachtauto gemiddeld 200 trays meer vervoeren dan voorheen en maken we minder gebruik van wegtransport.

We kunnen ook het gebruik van de chemische stof EtO beperken tijdens de sterilisatie - omdat er 5% meer dozen in één keer kunnen worden gesteriliseerd. De nieuwe kleinere dozen vereisen minder materiaal en resulteren in minder verpakkingsafval voor de zorginstellingen. Tegen het einde van het jaar werd ongeveer 30% van onze trays in kleinere dozen verpakt.

hidden1hidden2
water

In de schuimlaag van onze Ag-verbanden worden kleine hoeveelheden zilver gebruikt als snelwerkende antimicrobiële stof voor acute brandwonden en sterk geïnfecteerde wonden. Sinds 2009 wint onze fabriek in Wiscasset (VS) het zilverafval uit schuimresten terug. Onlangs ontdekten we hoe we de microscopische hoeveelheden zilver, die in het afvalwater achterblijven, kunnen opvangen. Hierdoor komt het niet terecht in het rioolwater, waar het een gevaar vormt.

Dankzij het project, een samenwerking tussen Mölnlycke, het departement Afvalwater van Wiscasset en het Department of Environmental Protection van Main, wordt nu 100% van het zilverafval gerecycled. Hiervoor ontvingen wij de Governor’s Award for Environmental Excellence for Sustainability.

hidden1hidden2
kranen in de haven van Göteborg

Jaarlijks verschepen we 15.000 dozen afdeklakens en operatiejassen van onze productievestiging in Thailand naar onze fabrieken in Tsjechië. Tot dit jaar bevatte elke 40-voetcontainer 72 dozen.

Onze logistieke teams wisten dat er ruimte werd verspild in de containers en bedachten een innovatieve oplossing, gebaseerd op het gebruik van slipsheettechnologie om de dozen op een andere manier in de container te laden. Elke container kan nu in totaal 120 dozen afdeklakens en operatiejassen vervoeren waardoor we minder containers nodig hebben.

 

Dit verhaal is voor het eerst gepubliceerd in het Duurzaamheidsrapport 2019. Lees hier het volledige rapport.

Neem contact op