Skip to Main Content
Ik ben op zoek naar
hidden1hidden2

Samen met Operation Smile de toekomst van de zorg voor gespleten gehemeltes vormgeven

In 2021 hebben we ons verbonden aan een langetermijnprogramma - Cebu10000 - om samen met Operation Smile in Cebu een centrum voor topzorg voor gespleten gehemeltes op te richten. Met dit programma gaat onze steun veel verder dan donaties en giften in natura. De visie die we delen met onze liefdadigheidspartner is een alomvattende aanpak van de zorg voor gespleten gehemeltes, die het leven van minstens 10.000 kinderen op de Filippijnen zal veranderen.

Ondanks de uitdagingen van de pandemie, waaronder lockdowns in de Filipijnen, heeft het programma in 2022 volgens plan de eerste grote mijlpalen bereikt. In juli gaven de klinische specialisten van Mölnlycke de eerste training over infectiepreventie aan 21 medische professionals in het Pampanga Comprehensive Cleft Care Center in het Rosario Memorial Hospital, Filippijnen. De eerste lading Mölnlycke producten is ook goedgekeurd voor donatie door het FDA Filippijnen. Tot slot vond de openingsceremonie plaats voor de bouw van het centrum voor gespleten gehemeltes in het Cebu City Medical Center.

hidden1hidden2
Mölnlycke-vrijwilligers tijdens de patiëntenwervingsdag in Cebu
Eerste steenlegging in Cebu City Medical Centre

Na de aanvankelijke vertragingen door de pandemie-gerelateerde lockdowns in de Filippijnen, nam Mölnlycke op 2-3 december 2022 deel aan de eerste steenlegging voor het Cebu Medical Center voor schisiszorg. Tijdens de ceremonie werd de 40e verjaardag van Operation Smile op de Filippijnen gevierd. Vertegenwoordigers van Mölnlycke namen als vrijwilliger deel aan de wervingsdag voor patiënten.

De officiële opening van het centrum zal naar verwachting in de eerste helft van 2023 plaatsvinden en zal in de eerste drie jaar van zijn bestaan het leven van 10.000 kinderen en jongeren met een gezichtsafwijking veranderen.

hidden1hidden2
Neem contact op