Skip to Main Content
Ik zoek naar

Mölnlycke neemt het Duitse bedrijf voor wondzorgproducten SastoMed GmbH over

Het toonaangevende bedrijf voor medische oplossingen, Mölnlycke, heeft het Duitse bedrijf voor wondzorgproducten, SastoMed GmbH, overgenomen. De deal voegt nieuwe, bekroonde producten toe aan het aanbod van Mölnlycke - waardoor het professionals in de gezondheidszorg en patiënten verder kan helpen door het wondgenezingsproces te versnellen en chronische wonden te behandelen.

Producten sastomed
Producten SastoMed

Vanaf 2 juli vervoegt SastoMed GmbH de familie Mölnlycke en voegt twee innovatieve en complementaire producten toe aan het assortiment van Mölnlycke:

  • Granulox®: een op hemoglobine gebaseerde spray voor topische zuurstoftherapie die op wonden wordt gesprayd voor een snellere wondgenezing
  • Granudacyn®: een hypochlore irrigatieoplossing voor het reinigen, bevochtigen en spoelen van acute, chronische en gecontamineerde wonden, en eerste- en tweedegraads brandwonden

De toevoeging van de nieuwe producten zal Mölnlycke in staat stellen het voortouw te nemen bij zowel actieve als passieve wondgenezing.

‘Tegenwoordig hebben chronische wonden, zoals voetulcera, een hoger sterftecijfer dan zowel borstkanker als prostaatkanker en het volledige effect van ulcera is nog niet volledig bekend. Mölnlycke kan professionals in de gezondheidszorg en patiënten nu oplossingen bieden om zowel actieve als passieve genezing te ondersteunen. We kunnen daarom een ​​holistische benadering van wondbehandeling bieden via ons assortiment', aldus Richard Twomey, CEO van Mölnlycke.

Bekroonde producten

Met de overname van SastoMed GmbH voegt Mölnlycke nog een bekroond product toe aan zijn aanbod voor wondverzorging. Eerder dit jaar won Granulox de 2018 Innovation Award op het EWMA-congres in Krakau dankzij het vermogen om het genezingsproces te bevorderen. Onderzoeken tonen aan dat Granulox de totale kosten van de initiële behandeling van diabetische voetulcera met ongeveer 60% per jaar kan verlagen.

Complementaire innovatie en verkoopmogelijkheden

De afgelopen jaren heeft Mölnlycke geïnvesteerd in organische R&D om te voldoen aan de behoeften van klanten en om innovatieve producten op de markt te brengen. De acquisitie vult deze investering aan met nieuwe technologie en mogelijkheden, waardoor het potentieel van Mölnlycke voor productinnovatie verder wordt versneld.

Bovendien passen zowel Granulox als Granudacyn in de strategie van Mölnlycke om toonaangevend producent van wondzorgoplossingen te zijn.

 

Gedeelde wens om patiënten te helpen

Terwijl Granulox momenteel beschikbaar is in meer dan 24 landen, bevinden de belangrijkste klanten van SastoMed zich in Duitsland, Zuidoost-Azië en Centraal- en Latijns-Amerika. Mölnlycke breidt het geografische bereik van Granulox en Granudacyn uit via zijn wereldwijde distributienetwerk en verkooporganisatie. Met klanten en een salesforce in Zuidoost-Azië en Centraal- en Latijns-Amerika, stelt de overname van SastoMed Mölnlycke ook in staat zijn aanwezigheid in belangrijke groeimarkten uit te breiden.

De oprichter van SastoMed, Michael Sander, zegt: ‘We delen Mölnlycke's wens om de gezondheidszorg wereldwijd te bevorderen. Te vaak ervaren patiënten een trage wondgenezing, omdat er geen geschikte therapie beschikbaar is om het gebrek aan zuurstof in het wondweefsel te overwinnen. Nu vinden we dat dit het juiste moment is om de fakkel door te geven aan het toonaangevende bedrijf in de geavanceerde wondzorg, om onze unieke producten beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk patiënten.’

 

Neem voor meer informatie contact op met:

Jenny Johansson, Global Communications Manager, Corporate Communications
+46 739 41 29 23

 

Over Mölnlycke

Mölnlycke is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van medische oplossingen. Wij ontwikkelen en brengen innovatieve wondzorg- en chirurgische oplossingen op de markt doorheen de volledige zorgcyclus - van preventie tot postacute settings. Onze oplossingen bieden waar voor uw geld, ondersteund door klinisch en gezondheidseconomisch bewijs.

Mölnlycke werd opgericht in 1849. Tegenwoordig zijn onze oplossingen verkrijgbaar in ongeveer 100 landen; wij zijn de grootste wereldwijde leverancier van geavanceerde wondzorg en single-use chirurgische producten; en we zijn de grootste leverancier van op maat gemaakte procedure trays in Europa. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Gotenburg, Zweden en we hebben ongeveer 7.700 werknemers over de hele wereld.

Over SastoMed GmbH

SastoMed is een Duits biotech-bedrijf dat tot de SanderStrothmann-groep behoort. De ondernemingen richten zich op de ontwikkeling van innovatieve producten op het gebied van medische hulpmiddelen, cosmetica en biociden. SastoMed werd in 2010 opgericht om een ​​op zuurstof gebaseerde wondbehandeling te ontwikkelen, te registreren en op de markt te brengen.

'Referenties '

Delen op social media

Neem contact op
Selecteer markt

Selecteer uw markt