Skip to Main Content

Aquacel vs Exufiber

Exufiber vs Aquacel

Ontdek hoe Exufiber zich onderscheidt van Aquacel

hidden1hidden2
hidden1hidden2
Bewezen overdracht

Aan de hand van een caviteitenmodel werd het vermogen tot vloeistofoverdracht gesimuleerd van Exufiber® en Aquacel® vezelverbanden. Er werd 5ml van oplossing A in de holte aangebracht. Vervolgens liet men de verbanden de vloeistof absorberen en overbrengen. Daarna werd nog eens 5ml aangebracht en liet men de verbanden opnieuw absorberen en overbrengen. Exufiber® bleek de vloeistof beter over te brengen naar het secundaire verband dan Aquacel®. Bij verwijdering van de verbanden bleef er ook minder vloeistof in de holte achter.

hidden1hidden2
hidden1hidden2
Brengt exsudaat over

Exufiber® verbanden brengen exsudaat op een doeltreffende manier over van het wondbed naar het secundaire verband. Het exsudaat wordt ingesloten om het risico op ophoping, lekken en maceratie te verminderen. De verbanden kunnen tot zeven dagen* op hun plaats blijven, waardoor de wond ongestoord kan genezen.

Emoji brengt exsudaat over transparant.png
Bevordert een schoon wondbed

In de wond achtergebleven resten en afval kunnen een reactie op lichaamsvreemde stoffen uitlokken en de genezing verstoren. Exufiber® verbanden helpen fibrineus beslag af te breken door autolytisch debridement te bevorderenDe verbanden blijven intact, zowel tijdens het gebruik als bij de verwijdering.

Emoji schoon wondbed transparant.png

Voorkomt vorming van nieuwe biofilm

Biofilms komen voor in bijna alle chronische, niet-genezende wonden en kunnen de genezing belemmeren. Er werd aangetoond dat Exufiber® Ag+ het aantal biofilmbacteriën vermindert en nieuwe vorming van biofilm in vivo** voorkomt.

Emoji voorkomt biofilm transparant.png

hidden1hidden2
hidden1hidden2
hidden1hidden2
Overtreft de concurrentie

Uit een recente gerandomiseerde controlestudie bij 248 patiënten met veneuze beenulcera bleek dat Exufiber® op meerdere vlakken beter presteerde dan Aquacel® Extra™:

  • een positieve trend naar betere wondverkleining;
  • tevredenheid van de verpleegkundige over algemeen gebruik, gemak van verwijdering en niet-hechting aan het wondbed;
  • verpleegkundigen meldden een betere absorptie en insluiting van exsudaat en een betere insluiting van bloed en fibrineus beslag.
hidden1hidden2
hidden1hidden2
hidden1hidden2
Vraag een bezoek aan

Benieuwd wat Exufiber en Exufiber Ag+ voor uw patiënten kunnen betekenen? Vraag volledig vrijblijvend een bezoek aan van een Mölnlycke vertegenwoordiger.

Vraag bezoek aan

hidden1hidden2

Aquacel en Aquacel Ag Extra zijn gedeponeerde handelsmerken van ConvaTec Inc.

'Referenties '