Mesorb

Absorberend semi-permeabel niet verklevend verband

Mesorb is een zacht en sterk absorberend verband dat grote hoeveelheden exsudaat kan vasthouden. De vloeistofafstotende ruglaag voorkomt externe contaminatie van de wond en beschermt kleren en beddengoed tegen lekkages.

Klik hier voor de productfiche

Hoge absorptie- en retentiecapaciteit

Vloeistofafstotende ruglaag beschermt tegen lekkages en houdt het verband droog

Ontworpen voor langdurig gebruik

Soepel en aangenaam voor patiënten

Hoe werkt Mesorb?

Via de wondcontactlaag wordt het wondvocht geabsorbeerd en naar de kern van cellulosepulp overgebracht. De sterk absorberende kern absorbeert het wondvocht, terwijl het vocht via de luchtdoorlatende ruglaag vrijkomt. De ruglaag loopt door tot aan de randen van de wondcontactlaag, zodat lekkages aan de zijkanten worden vermeden.

Toepassingen

Mesorb kan worden gebruikt bij matig tot sterk exsuderende wonden. Mesorb kan als primair verband rechtstreeks op de wond worden gebruikt of als een secundair verband indien een hoge absorptie vereist is (bv. op Mepitel® of Melgisorb® Plus).

Toepassing
1. Reinig zo nodig de wond voorzichtig en droog de omringende huid.
2. Breng Mesorb rechtstreeks op het wondbed of op het gekozen primair verband aan zodat het de omringende huid met minstens 1cm overlapt.
3. Fixeer met een geschikt fixatiemiddel.
4. Mesorb kan onder een drukverband worden gebruikt.

Frequentie van verbandwisselingen
Mesorb moet worden verwisseld op basis van de klinische toestand van de wond of wanneer het verzadigd is. Als de toestand van de wond verslechtert, mag het verband niet meer worden gebruikt en moet een professionele zorgverlener worden geraadpleegd.

Share this

Mextra® Superabsorbent
Mextra® Superabsorbent

De unieke constructie met 4 lagen van Mextra Superabsorbent werkt in een precieze volgorde voor de beste werking. De kern bestaat uit een absorberende...